چ, 01/16/1402 - 09:57 مدیر سایت

شهید حجت‌الله یخچالی؛ هنرمند شهید شاخص سال ۱۴۰۲

زیرتیتر
شهید حجت‌الله یخچالی؛ هنرمند شهید شاخص سال ۱۴۰۲

شهید "حجت اله یخچالی" در بهمن ماه 1336 در خانواده‌ای کارگری در شهرستان بروجرد چشم به جهان گشود. محیط زندگی او بسیار محقر و ساده بود. لذا طعم تلخ یک زندگی سخت را چشیده بود و برای همین همواره و همیشه غمخوار مردم فقیر بود .

به گزارش سایت بسیج هنرمندان، شهید "حجت اله یخچالی" در بهمن ماه 1336 در خانواده‌ای کارگری در شهرستان بروجرد چشم به جهان گشود. محیط زندگی او بسیار محقر و ساده بود. لذا طعم تلخ یک زندگی سخت را چشیده بود و برای همین همواره و همیشه غمخوار مردم فقیر بود .

شهید "حجت اله یخچالی "در زمانی که چندان سنی از او نگذشته بود به هنر علاقه خاصی پیدا کرد و تصمیم گرفت درس را رها کند و به دنبال کار و کوشش برود. او در حالی که کار می‌کرد، به خاطر علاقه‌ای که به کار فیلمبرداری داشت به این هنر هم پرداخت و با اندک پولی که جمع‌آوری کرده بود توانست دوربین فیلمبرداری تهیه کند و آن را در زمان انقلاب بکار گیرد و صحنه‌هایی از جنایات رژیم منحوس پهلوی را ضبط نماید .

وی سفرهایی به شهر مشهد نمود و تاثیری که در این سفرهای معنوی و روحانی که او داشت، توانست در خط اسلام قرار گیرد و با کسانی مشورت می کرد که او را پیش از پیش به احکام اسلام پایبند کردند و آرام آرام پیشامدهای مهمی در زندگی وی رخ داد .

شهید "حجت اله یخچالی " در آن زمان با کتاب‌های دکتر علی شریعتی آشنا شد و لذا در آن زمان با فعالیت‌هایی که داشت مورد سوءظن سازمان امنیت جهنمی آن موقع قرار گرفت ولی با هوشیاری تمام توانست کتاب‌ها را پنهان سازد.

شهید "حجت اله یخچالی" همیشه در پیروی از روحانیت متعهد بود و از جمله کارهایی که این شهید انجام می‌داد برق‌کشی برای مردمی بود که وضع مالی آنها خراب بود و توان انجام اینکار را نداشتند.

آثاری که از این شهید به یادگار مانده و نشان از فعالیت هنرمندانه و متعهدانه اوست، شامل فیلم‌هایی مستند و مانا همچون: تظاهرات سال 57، فیلم تشییع جنازه شهید طاهری، فیلم سیگار، فیلم 22 بهمن، فیلم محرم سال 60، فیلمی از طلوع تا غروب و ... بود، شهید از جمله افکاری که در زمینه گسترش فعالیت هنری خود داشت و در سر می‌پروراند این بود که بتواند دوربین ویدئویی تهیه نماید تا به این وسیله‌ی همکاری خود را با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نزدیک سازد که موفق نشد و به درجه والای شهادت نائل آمد .

تاثیری که شهید در افکار عمومی مردم گذاشت این بود که پشتکار وی حیرت مردم را برانگیخت و با عزم راسخی که داشت توانست علاقه‌ی مردم را به خود بیشتر جلب نماید تمام هم و غم خود را صرف تهیه فیلم از تظاهرات و تشییع جنازه شهیدان می‌کرد و اندک پولی هم که می‌توانست جمع‌آوری نماید صرف این هنر مورد علاقه‌اش می نمود.

شهید "حجت اله یخچالی "در 25 اسفندماه 1360 هنگام فیلمبرداری در جبهه نیسان به درجه رفیع شهادت نائل گشت و به آرزوی دیرینه خود دست یافت.

یادش گرامی و راهش مستدام باد

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا به این سوال برای جلوگیری از ارسال اسپم پاسخ دهید.